specialisaties-cindyvanhetkaar-therapieen
Vermoeidheid

Hoe zou het voelen om uitgerust en vol energie je dag te beginnen?

Herken je dat? Moe wakker worden en jezelf de dag door moeten slepen? Of juist in de loop van de dag simpelweg geen energie meer hebben om te doen wat je eigenlijk wilde doen? Vermoeidheid kan zo een enorme impact hebben op je leven. Er zijn verschillende oorzaken waardoor je vermoeid kan raken, b.v. stress, slaapproblemen, verteringsproblematiek en overbelasting (fysiek, emotioneel en mentaal).

In de basis is er geestelijke vermoeidheid, lichamelijke vermoeidheid en een combinatie van de twee. Welke  ligt bij jou op de voorgrond?
Bij de eerste voel je de vermoeidheid voornamelijk in het hoofd, het lichaam wil wel, maar je voelt je lusteloos, piekert veel en hebt nergens zin in (b.v. bij stress, spanningen en burn-out). Lichamelijke vermoeidheid is andersom, het hoofd wil wel, maar het lichaam is zwaar en moe (b.v. bij fysieke overbelasting, pijn of tijdens of na een (chronische) ziekte).

Acupunctuur bij vermoeidheid.
Natuurlijk pakken we de symptomen aan waar je last van hebt, maar we kijken ook naar de achterliggende oorzaak. We herstellen de balans en heffen de blokkades op. Maar we beginnen met het in kaart brengen van de oorzaak van de vermoeidheid omdat dat de richting van de behandeling gaat bepalen.
Je kan b.v. wel genoeg energie hebben, maar deze niet vast kunnen houden (zoals een bad zonder stop). De aandacht van de behandeling gaat dan ook naar het niet onnodig weg laten stromen en het vasthouden van de energie.
Wanneer je niet goed slaapt is de batterij maar half opgeladen, b.v. door onrust waardoor je niet in slaap kan vallen of verkeerde patronen zoals te laat en zwaar eten, te weinig uren slapen of slecht matras. In dit geval gaat de aandacht van de behandeling ook naar het energie voeden.

Dus zodra we de oorzaak weten stellen we samen een plan op, om zowel aan de oorzaak als aan de symptomen te werken. Hiernaast leer ik je wat je zelf kunt doen om je vitaler te voelen.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen, maak dan een afspraak
​voor een gratis kennismakingsgesprek ​
Vermoeidheid is, net als pijn, een waarschuwing: een alarmbelletje die afgaat om je te laten kijken of alles nog wel goed gaat. Je kan het negeren of er geen aandacht aan geven. Dat belletje verdwijnt dan of steeds meer naar de achtergrond (je gaat zonder dat je het door hebt steeds meer over je grenzen met als gevolg uitbreiding van de klacht met b.v. depressiviteit of burn-out ) of het wordt juist steeds luider en je voelt de klachten steeds duidelijker en sterker. Jkan leren ernaar te luisteren om dan bewust te kunnen beslissen of je moet handelen of niet.