fbpx

Fysiotherapie

Fysiotherapie stabiliseert, vermindert of herstelt de functiestoornis of de gevolgen daarvan door het toepassen van oefentherapie, massage, elektrotherapie, advisering en/of begeleiding. (Voor de eerste behandeling zal een anamnese en onderzoek gedaan worden.) Hiermee probeert het de functie van het lichaam zodanig te verbeteren zodat normale houding en beweging weer mogelijk is of zodat men zo goed mogelijk met de resterende beperkingen kan om gaan.
Dry-needling is de laatste jaren populair geworden. Oorspronkelijk komt de naald techniek uit de acupunctuur, maar heeft een meer westers tintje gekregen. Er wordt een acupunctuurnaald ingebracht op een pijnpunt, spierknoop of triggerpoint, hetgeen een sterk en snel effect heeft op de pijn, spanning of regio. Ik gebruik een subtiele techniek binnen de dry-needling, waardoor het voornamelijk ook pijnvrij is.
​Medical taping​ is de laatste jaren ‘hot’, maar staat nog in zijn kinderschoenen. In de praktijk is het echter al lang bekend dat het zeer mooie resultaten kan hebben. Ikzelf heb de mooiste resultaten i.c.m. andere technieken. De tape wordt gezet en blijft dan meerdere dagen zitten. De richting waarin de tapen gezet wordt en de hoeveelheid spanning die er op gezet wordt tijdens het aanleggen bepalen de werken ervan. Er zit dus geen medicijn o.i.d. in de tape. Mooie van deze tape is dat het nat kan en mag worden, dus je kan er gewoon mee douchen e.d.