fbpx

Over mij

Mijn naam is Cindy van het Kaar. In 1999 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hogeschool van Amsterdam(HvA) en was toen al enkele jaren actief als massagetherapeute. Vanaf die tijd brachten werk en cursussen mij regelmatig naar het buitenland (o.a. Londen, Amsterdam, Portugal, Spanje, America, India en China). In 2007 studeerde ik af aan de Hwa To University in acupunctuur en Chinese kruiden.

Tot begin 2009 was ik werkzaam in een particuliere fysiotherapie-praktijk in Amsterdam, waar de combinatie tussen Westerse en Oosterse behandelwijzen en filosofieën voor mij vorm begon te krijgen. Ik merkte in die jaren dat mijn energieniveau enorm daalde en ik niet zo veel meer aankon als ervoor, ook had ik het gevoel dat ik erg afgevlakt was en alles grijs en kleurloos voelde. Ik bevond mij nog net aan `de goede kant` van een burn-out.

Dit betekende voor mij dat het roer om moest in zowel mijn werk/ als mijn privé-leven. Naast het aanpassen van mijn werkweek en privé verplichtingen, ben ik mij meer gaan verdiepen in mindfulness in bredere zin, dus niet alleen bewust worden van mijn lichaam en haar beperkingen, maar ook van denk-patronen waar je in vast kan zitten en emoties die je liever niet wil voelen, maar toch al zijn, i.p.v. alles weg te stoppen, of negeren.

Dit heeft ook mijn interesse in het behandelen van burn-out, stress en spanningsklachten versterkt. Ik kan mij dus goed verplaatsen in de situatie van mijn cliënten, omdat ik het (deels) aan den lijve heb ´mogen´ ondergaan. Dit helpt mij om een goed passend behandelplan op te stellen en ermee aan de slag te gaan d.m.v.. acupunctuur, fysiotherapie, massage en bewustwording (mindfulness)..

Na een paar jaar in het buitenland te hebben gewoond en gewerkt ben ik nu werkende in twee fysiotherapie praktijken in Amsterdam, heb ik de vrijheid van therapie keuze en om, indien wenselijk en mogelijk, een combinatie van therapieën te creëren. Hierdoor komt de liefde voor mijn vak nog meer tot zijn recht.

Ik doe regelmatig cursussen om mijn kennis te verdiepen en tegelijkertijd ook ruimschoots te voldoen aan de eisen van de beroepsverenigingen (KNGF en NVA) waar ik lid van ben.

In Spanje is mijn grote liefde voor trekking in de bergen ontstaan. Ik doe minimaal één keer per jaar een grote of kleine trek in de bergen(o.a. camino de Santiago). Verder hou ik van reizen, lezen, fotografie en veel in de natuur zijn. Ook hou ik mij bezig met spiritualiteit in bredere zin en vind ik het heel belangrijk om als persoon altijd te blijven werken aan bewustwording en bewustzijn, mede omdat ik mijzelf hier als therapeute ook steeds meer mee werk.